Inlägg

Inlägg som SuperDuperKillen har skrivit i forumet
Av SuperDuperKillen

En gång i tiden var de bra, men de har väl blivit för stora.

Av SuperDuperKillen
Skrivet av SirMacke:

Jag har anmält det, fick detta svar:

Det fungerade att snurra skärmen fram och tillbaka. 😂

Av SuperDuperKillen

Skönt det inte bara var jag iallafall.

Försökt googla fram en lösning men får väl sitta still i båten.

Av SuperDuperKillen
Skrivet av AkUs:

Ett motorfordon blir farlig om man passerar sin förmåga. Så är det. Men sunt förnuft måste alltid tillämpas.

Det farliga är ju att det är som mest kul när man hela tiden ligger på gränsen.

Eller det allra bästa är ju när man passerar gränsen en kort sekund men lyckas rädda upp det*. Där snackar vi adrenalin.

*Endast på bana, inte på allmän väg.

Av SuperDuperKillen
Skrivet av AkUs:

Ja alltså Road 4 är ett så pass bra däck att det konkurrerar emot sina efterträdare Road 5 och 6. Får man ge 30% mindre för ett Road 4 vs Road 6 så är det en bättre affär. Skillnaderna mellan generationerna överdrivs gärna av tillverkarna. Michelin Pilot 2CT är ett jätte bra exempel, otroligt populärt långt efter det efterträdes då det låg bra i pris.

RoadAttac 4 är säkert ett jättebra däck. Tycker bara mönstret är DÖDS-fult jämfört med RoadAttac 2, som hade typ branschens coolaste look. . Tycker överlag att dom svepande vackra linjerna fått ge vika åt fyrkantiga, korta jack hos många tillverkare. Men det ligger väl nått i det pga hur slitaget beter sig.

Tycker det är helt okej mönster rent estetiskt ändå. Bättre än road 6. Skulle även ge lite mera feedback stod det, vilket kan vara trevligt.

Men av de touringdäck jag sett så gillar jag road 5 eller Pirellis mest tror jag, rent estetiskt.

Av SuperDuperKillen
Skrivet av Ironhawk67:

TNS Gaming har en mycket skum adress angiven på hemsidan.
På Skantzgatan 1 i Hallstahammar ligger ett gammalt badhus/idrottshall.
Sen finns det som tillägg en c/o-adress men den är inget namn utan i stället en annan adress 100 meter bort. Den adressen går till ett kontorshotell.
Mobilnumret verkar vara oregistrerat. Får ingen träff på Eniro eller Hitta. Enligt Hitta har numret rapporterats 3 gånger för bedrägeri.
Dessutom finns inget momsregistreringsnummer angivet på hemsidan.
Osar blufföretag lång väg.

Bara att kolla vilka som står bakom företaget. Vill man inte bli lurad bör man undvika liknande typer tyvärr.

Man får inte vara lika naiv som våra kära politiker.

Av SuperDuperKillen
Skrivet av AkUs:

Har du ett helt nytt framdäck liggande så hade jag klart använt det. Ta nu däck snacket med lite salt när du pratar med verkstäder osv om hur står skillnad det är på årets modell, jämtemot förra.
Ett power 2CT är 20 år gamla teknologi, det fungerar bra endå. Du behöver inte ett ultramodernt bakdäck för att ratta en XJ6. Jag hade försökt få ett 2-3 generationer gamalt Sporttouring däck för ett bra pris. Typ Micheline Road 4, Pirelli Angel ST/GT, metezler z6.

Power görs fortfarande. Men inte 2CT då det är ett äldre däck. Idag heter det Power 6 eller CUP2 t.ex.

Blev faktiskt rekommenderad ett road 4. Men valde ett ContiRoadAttack 4 som jag köpte privat och sen åker jag och sätter på det (eller så sätter jag på det själv) då det blir ungefär samma pris.

När jag cyklade körde jag alltid Conti GP5000.

Av SuperDuperKillen

Betalar man dessa pengar för en dator med "AMD FX-8350" 2024 är det nog bättre att göra tråden på Swec innan man klickar köp, inte efter.

Är det en "butik" så ska det finnas 14-dagar returrätt om köpet skedde online. Skadar ju inte att försöka.

Av SuperDuperKillen

Pratade med Yamaha-ÅF. De sa det var lugnt att ha olika däck fram och bak, men det var inte så estetiskt.

Blev ett ContiRoadAttack 4. När jag cyklade mycket så var det alltid på Conti GP5000 så hoppas deras MC-däck håller samma kvalité.

Av SuperDuperKillen

Formattering mobilt Bank-ID Android (Motorola)

Hej,

Det har hänt något med min bank-ID och texten där det står vad man ska "godkänna" har fått jättekonstig formattering.

Så nu är texten ofta pytteliten så man ser inte vad det står. Det är alltså texten som står samtidigt som man skriver in sin kod.

Har ingen aning varför, har den senaste versionen. Vågar inte avinstallera för risken är väl att bank-ID försvinner då och så måste man skapa ett nytt vilket är lite omständigt.

Någon som har varit med om samma sak och löst det? Tack!

Av SuperDuperKillen

Pratade med en däckfirma idag ang. däck och de rekommenderade samma däck fram som bak.

Hur ser ni på det? Tanken var att sätta på ett Road 6 eller ContiRoadAttack 4 bak samt köra med det pilot power jag fick med hojen fram.

Sen när framdäcket är slut köra samma.

Edit: Pilot power verkar inte tillverkas längre så det går bara köpa på ett fåtal ställen.

Av SuperDuperKillen

Efter att ha kollat bilderna noga så ser det ut som du satt en 6+2 in i moderkortet.

Det ska även finnas 9 distanser enligt manualen till chassit.

Av SuperDuperKillen
Skrivet av Stream83:

Både grafikkort och moderkort har 8-pins i detta fall. Så utgår ifrån att det inte spelar någon roll vilken av dem som går in vart? Har två kablar från nätagget med 2st 8-pins på varje. Har inte kört samma utan kört separata till moderkort resp. grafikkort för säkerhetsskull.

Olika pin out, det ska stå cpu på den till moderkortet och PCIe på den till gpu.

Både på sladden och där den sätts in i psu.

Av SuperDuperKillen
Skrivet av Stream83:

Inga synliga brännskador, och heller ingen konstig lukt. Har bara en 12 år gammal HP workstation hemma, så tror inte ens det går att koppla in det nätagget (ser t.ex. ut att vara 18 istället för 24-pin? Är nog inte mycket annat att göra än att skicka tillbaka moderkortet till Amazon, och hoppas på att det går på garatin/defekt från leverans. Var ju inte jättedyrt (ca 1.100kr), så är väl ingen katastrof men trist om de inte ersätter det.

Kan väl passa på att fråga om rekommendation om annat moderkort i så fall på max 1000kr? Sonen är inte jättekräsen och spelar i dagsläget typ bara Fortnite, men vore skönt att ha lite framtidssäkrat i alla fall. Vet inte exakt hur stor roll moderkortet har?

Nu vet jag inte vart du bor men det finns säkert någon snäll från tex Sweclockers som kan låna ut ett agg till dig. Eller en datorbutik som kan hjälpa dig för en liten peng.

Av SuperDuperKillen

Det brukar vara 8st distanser med gängor som man sätter skruv i samt en med styrpinne för totalt 9. Ibland är den med styrpinne redan monterat i chassit (oftast alla 9 i ATX konfig).

Den med styrpinne brukar sitta i centrumhålet.

Av SuperDuperKillen
Skrivet av AkUs:

Man kan se det såhär förenklat. Dom däcken vi kallar ("dra-över-en-kam") hypersport däck, Micheline Power, Battlax S22 m.m. Dom har en gummiblandning som främjar grepp på torrt väglag som gör att dom går att köra fortare med och har bättre känsla. Denna mjuka gummiblandning slits minst dubbelt så fort som då de vi kallar sporttouring däck, Battlax ST, Micheline Road m.m.

Förutom att dom slits snabbare så har dom även en kortare "peak" performance på slitaget. Ett road 6 har en mönstring som eftersträvar att greppet på blött väglag är likvärdigt under större delen av däckets liv. T.ex. ifrån inkört till där är 10% slitbana kvar.
Hypersport däcken har inte det. Där bibehålls prestandan ganska väl i perfekta förhållanden. Men i vått osv, finns där en försämring över tiden då mönstret slits. Pallnitar du med 22% kvar på ditt Michelin Power däck en regnig torsdag, så är det inte samma sak som när det var nytt ett helt enkelt...

Därav kan man säga att i praktiken så är ett Hypersport däck redo för byte efter ca 400 mil om man kör hårt.
Ett road 6 kan du säkert få ut 1000-1400 mil på.

Tack för bra info! Blir nog ett Road eller kanske Battlax kanske.

Jag tror Pilot power är lite "mildare" variant av deras "power" serie. Men jag kommer inte kunna utnyttja ett allt för prestanda-orienterat däck ändå och hojen har 78hk inte 200.

Jag är inte speciellt orolig över greppet på torrt väglag. Körde (rejält trimmad) moped och även kört cross sen jag var 4. Så har lite känsla på 2-hjul. Men har gått omkull när det varit blött ute på gata, både på mc och vanlig cykel så vill gärna ha extra säkerhet på vått.

Av SuperDuperKillen
Skrivet av Sh4d0wfi3nd:

Måste ju varit ett helvetes bra pris då tänker jag. Annars hade jag nog åkt hem igen. Var glad att du hittar ett premiumdäck för 2500 kr. Mina bakdäck på hojen kostar närmare 3500-4000kr nämligen.

Hade jag sett att den saknade ABS så hade jag åkt hem, utan tvekan. Hade inte åkt så långt, ungefär 1 timme.

Skulle säga runt 10k under "marknadspris". Men det kommer ju kosta minst 5k att få den redig... Men det är kul att skruva också 😂.

Av SuperDuperKillen
Skrivet av Halogen:

Road 6 verkar dock inte tillverkas i 160/70 ZR17 enligt Michelin. ¯\_(ツ)_/¯

Det är jag som skrivit fel, 160/60 ska det vara 😂. 120/70 fram, hade blandat ihop höjden där.

Av SuperDuperKillen
Skrivet av AkUs:

2500:- är fullt normalt för ett premium bakdäck. Road 6 i princip marknadens bästa däck. Personligen hatar jag Road däcken och vägrar köra en meter på dem.Men det är en personlig smaksak när det gäller till styrkänsla och beteende.

https://www.dackleader.se/motorcykeldack/bridgestone/battlax-...

Där har du ett Battlax BT för 1500kr. Ett touring däck som är en nivå under Road 6 i prestanda. Men erbjuder nog liknande hållbarhet/mil.

Smakar det så kostar det, så är det ju.

Men tex ett Pilot power verkar ligga runt 1500:- och är det då värt att lägga 2500:- för ett road istället?

Har ju inte direkt några preferenser ännu. När jag köper bildäck kollar jag alltid upp några tester från Expressen, råd och rön osv och tar något som har bra pris/prestanda. Men tycker det var svårare att hitta liknande för mc-däck.

Av SuperDuperKillen
Skrivet av Sh4d0wfi3nd:

Michelin power är bra. Jag hade nog försökt hålla mig till samma. Dvs michelin power bakdäck också om du kan hitta lite billigt. Tex mcdäckonline är en bra sida om du inte köprr av nån firma.

Köpa begagnat är det värsta som finns, grisen i säcken vill ju ingen ha. Hoppas det går bra!

Jag hade pratat med säljaren och ställt lite frågor.

Tex om den varit tappad eller dylikt. Om det fanns ABS mm. Ja det skulle ju inte vara några bekymmer.

Så när jag kommer fram så är det första man ser att en kåpa på ens sidan är sprucken/knäckt i fästet. Fine tänker jag, inte hela världen på en relativt gammal hoj.

Sen saknas det reg-skylt. Ja den hade han tappat. Hojen var avställd och obes, men hade bokat en tid hos bes dagen efter så tänkte köra hem den (10mil ca), då man får köra till ("närmsta") besiktning.

När vi pratat pris ett tag och tagit i hand och försöker ställa över hojen med påställning. Ja då är det tydligen en skatteskuld på en dryg hundralapp.

Utöver körförbud så var det användningsförbud... Kul, verkligen. Det löste sig iallafall, men man uppskattar ju om informationen är korrekt innan man åker hemifrån.

Det var så mycket utöver att jag glömde dubbelkolla om det faktiskt fanns ABS. Tror ni det fanns det? *Trumvirvel* Nej det fanns ju såklart inte heller.

Skrivet av Halogen:

Grattis! Pilot Power är bra. Kolla vad en lokal däckfirma skulel ta för att kränga på det om du kommer med däck och fälg löst i handen.

Jag kör Pilot Power fram och Pilot Road bak på aprilian eftersom den käkar bakdäck.

Japp ska kolla upp det. Känner en kille på däckfirma men vet inte om de kan kränga MC-däck.

Kränga det kan man ju göra själv om det vore så, men man ska väl balansera också och det löser man inte själv.

Kollade på Pilot Road 6, det verkade bra men var rätt saftig prislapp på runt 2500:-.