I slutet av februari utmanade Komplett SweClockers alla nördar att släppa lös kreativiteten med hjälp av dansk plast – antingen i digitalt format, eller genom att damma av legolådan. Att enligt tävlingsinstruktionen uttrycka just nördighet medelst klossar är något SweClockers medlemmar uppenbarligen har stenkoll på, vilket den tillhörande forumtråden vittnar om.

Komplett legotävling priser.jpg

Tävlingsvinster:

Placering – kategori

Namn

Värde

Förstaplats – fysiskt

Presentkort
Logitech G Pro X Gaming Headset

4 000 kr
1 200 kr

Andraplats – fysiskt

Presentkort
Logitech G Pro X Gaming Headset

2 000 kr
1 200 kr

Förstaplats – digitalt

Presentkort
Bonus-tillägg

2 000 kr
+500 kr

Andraplats – digitalt

Logitech G Pro X Gaming Headset

1 200 kr

Tröstpris ×8

Presentkort

200 kr

Nu har Komplett utsett de fyra vassaste skapelserna: två fysiska och två datorskapade, en kvartett som därmed kammar hem de finaste priserna. Med de många välproducerade bidragen samlade väljer återförsäljaren därtill att utöka vinstpotten med presentkort om 200 kronor för att understryka bidragens höga kvalitet. Åtta bidrag tilldelas de fina tröstpriserna.

De fysiska legomästarna

När dammet lägger sig efter slaget i den fysiska tävlingsklassen står @Shudnawz som segrare. Med flinka fingrar trotsar vinnaren komponentbristen genom att från grunden konstruera en stationär dator, komplett med grafikkort, chassi, minnen och lagring – givetvis kan allt uppgraderas. Andraplatsen knips av @gonkius, som kilar in Komplett-logotypen i ett minimalistiskt och nördigt Pac-Man-bygge.

De digitala legomästarna

Även den digitala vinnaren @PepperRoni satsar på att skapa hårdvara i Lego, där Founders Edition-versionen av Nvidia Geforce RTX 3090 får en stilig tvilling av klossar. På andra plats drömmer sig @Aizu tillbaka till datorspelmusikens guldålder, med ett bygge som andas Synthwave.

Strax utanför pallen

Bredvid pallen skymtas åtta välpolerade byggen som består av allt från fungerande datorer och Halo-skepp, till en miniatyr av ett nördigt hemmakontor. De sju olika vinnarna är @Ernie85, @Potatissallad, @Sito17, @FewDee, @subonez, @bowseerz och @Tobbe75.

Tröstpris Bowseerz.jpg

Tröstpris: bowseerz

Tack för alla fina bidrag och stort grattis till vinnarna, önskar SweClockers och Komplett.

Sponsras av Komplett

Screenshot_20200904-112819~2.png

Denna artikel produceras i samarbete med Komplett. Tack vare sponsorskap och samarbeten kan SweClockers fortsätta erbjuda högkvalitativt innehåll utan kostnad för läsaren.