Inlägg

Inlägg som AndreasQ har skrivit i forumet
Av AndreasQ
Skrivet av Dimestam:

Hur bra är den på att hantera förändringar i området som klipps? T.ex. att en buske har vuxit till sig att du flyttat runt någon sak i trädgården?

Bra frågor!

Har egentligen bara testat den i två dagar nu, men blir mer och mer imponerad. Den kör en kantklippning runt huvudzonen samt runt no-go-zonerna, märkte jag idag när jag observerade den i trädgården halva dagen.

Vi har inte haft nån direkt förflyttning av större grejer i trädgården, eller buskar som hunnit bli större.

Har just nu den inställd på att klippa överallt tills den fysiskt går in i ett hinder. Skapat no-go-zoner där det behövs.

Har en ganska ruff gräsmatta just nu, så om jag kör på "undvik hinder"-läget, så har jag märkt att den ibland tror att en lite längre tuva är ett hinder. Då vänder den. Men man kan ställa in känsligheten mellan 10-20 cm för hinderindentifiering.

8+ just nu Mkt nöjd! Bara fått stopp en gång, och där var det rejält blött, så den slirade upp lera.

Mvh

Av AndreasQ

Installerat min A1 idag. Allt har varit smidigt. Studsmattan fick jag göra, precis som en annan skrev, no go-zoner runt benen på, för att det skulle bli bra.

Gott om relevanta inställningar, typ undvik hinder av/på samt höjdgräns för när något bör betraktas som hinder.

Kvaliteten känns ok. Men:

En fråga till er andra: klonkar er A1 något? Funderar på om en fastkörning på benen till studsmattan kan ha orsakat detta, eller om den kluckat lite pga ojämnheter i gräsmattan, hela tiden. Drar ner kvalitetsintrycket en smula

8 av 10 än så länge!