Inlägg

Inlägg som Pauls711 har skrivit i forumet
Av Pauls711

Från Techpowerup idag

AMD Ryzen 9000 Zen 5 "Granite Ridge" Desktop-processorer lanseras i slutet av juli
vid btarunr Idag, 01:32 Diskutera (19 kommentarer)
AMD:s nästa generations Ryzen 9000-serie "Granite Ridge"-processorer för stationära datorer, baserade på mikroarkitekturen "Zen 5", ryktas lanseras i slutet av juli 2024, enligt flera källor i ChipHells tekniska forum. De första fyra SKU:erna i processorserien kommer att innehålla en vardera med 16 kärnor, 12 kärnor, 8 kärnor och 6 kärnor, som spänner över Ryzen 9-, Ryzen 7- och Ryzen 5-serierna, precis som företagets debut i Ryzen 7000-serien. Företaget kan komma att presentera dessa processorer i sitt 2024 Computex-keynote-tal i början av nästa månad, där man talar om deras funktioner och prestanda i stora drag, medan vi får tekniska förhandsvisningar inför lanseringen i slutet av juli.

En lansering i slutet av juli av Ryzen 9000-seriens "Granite Ridge"-processorer bör också innebära att de olika moderkortstillverkarna kommer att visa upp sina kommande moderkort baserade på AMD X870-chipsetet för stationära datorer på Computex. Ryzen 9000-serien är byggd i det befintliga Socket AM5-paketet och bör vara kompatibel med befintliga AMD 600-seriens chipsetmoderkort. Faktum är att de flesta moderkortsleverantörer redan har släppt UEFI-firmwareuppdateringar som inkluderar processorkompatibilitet i Ryzen 9000-serien. De som köper en processor i Ryzen 9000-serien med ett moderkort med AMD 600-seriens chipset kan helt enkelt dra nytta av USB BIOS Flashback-funktionen som finns på de flesta moderkort, inklusive instegsnivå.
Mvh Paul

Av Pauls711
Skrivet av ch1llone:

Gör som jag, tryck på en hack-länk och förlora 22000 kr items på 5 sek! problemet fixat! gör också att du aldrig nånsin rör steam igen

Hej, jag tryckte på en mail länk till vad jag trodde var Steam men det var hackare och i mitt fall sålde de grejor för 2€ och rotade runt då jag bara köper spel. Men för mig så blev det en ominstallation av datorn och nu skall 7TB (Steam och Epic) med spel installeras om igen. Jag kom billigt undan och jag lider med dig då man gör en sak automatiskt eller reflexmässigt och ångrar sig sekunden efteråt men då är det naturligtvis försent.

Mvh Paul

Av Pauls711

Ni måste ha glömt storleken?
Mvh Paul

Av Pauls711
Skrivet av Laxpudding:

Nu är jag ingen säkerhetsspecialist på långa vägar. Men det jag fetade i ditt inlägg är själva grundproblemet, inte att du har malware och blir "hackad". Det är du som (o)medvetet ger bort dina lösenord och login när du klickar på länkar från random chattprogram som påstår att du är hackad. Då går på den allra enklaste och vanligaste nätfiskebluffen om och om igen. Så sluta med det.

Ergo, när okända personer som utger sig för att vara "Steam support" eller "Microsoft security" via random chattprogram eller random mail påstår att du är hackad, ditt whatever-konto är utsatt för attack, du har ohämtade paket, du har vunnit på lotto eller att ditt bankonto är spärrat och det kommer med en länk du ska klicka på? Då ignorerar du den informationen. Bara radera skiten och klicka för fanken aldrig på länken, eftersom det det är precis just där du om och om igen går ifällan och ger bort de nya lösenorden till skojare och kriminella.

Om du är extra orolig för att någon verkligen har "hackat" dina konton, logga in som du brukar logga in och stäm av där ifall det är något oväntat. Klicka aldrig på länkar på uppmaning av andra, utan hantera alltid dina konton så som du normalt hanterar dina konton. Se till att använda 2FA som skrivet och förstås använd aldrig samma lösenord på flera sajter.

Hej, jag ska radera skiten i fortsättningen och tack för visat intresse och hjälp.
Mvh Paul

Av Pauls711
Skrivet av nu1mlock:

Du menar Google Messages?

Steam skickar väl inte sms med länkar man ska trycka på om man byter lösenord? Låter som att du har klickat på länkar du inte ska klicka på.

Hej, shit happens men nu har jag även gjort en återställning så det har blivit lungt.
Mvh Paul

Av Pauls711
Skrivet av nu1mlock:

Kan du förtydliga det här? Steam skickar inga meddelanden till Facebook Messenger. Steam skickar enbart epost till den epostadress som är registrerad på ditt Steam-konto.

Hej, det är til Google messenger.
Mvh Paul

Av Pauls711
Skrivet av Sarato:

Aktivera Steam Guard fortast möjligt.
2FA är förkortning för "2-faktorsautentisering":
https://help.steampowered.com/en/faqs/view/06B0-26E6-2CF8-254...

Och gör det fortast möjligt innan någon som har tillgång till ditt konto aktiverar det själv.

Hej, har nu 2FA och tack för hjälpen.
Mvh Paul

Av Pauls711
Skrivet av BM-Mods:

Det borde det vara, är det via steam appen i telefonen som du får koden?

Hej, har nu 2FA och tack för hjälpen.
Mvh Paul

Av Pauls711
Skrivet av BM-Mods:

2FA/MFA är att du får ett SMS med en kod eller godkänner inloggningen via Steamappen i telefonen, då kan ingen logga in så länge du inte godkänner det.

Hej, har nu 2FA och tack för hjälpen.
Mvh Paul

Av Pauls711
Skrivet av BM-Mods:

2FA/MFA är att du får ett SMS med en kod eller godkänner inloggningen via Steamappen i telefonen, då kan ingen logga in så länge du inte godkänner det.

Hej, jag får en kod i telefonen om det är jag eller någon annan och har jag svarat att det inte är jag som försöker komma in eller byta lösenord. Är det säkert nu då?
Mvh Paul

Av Pauls711
Skrivet av Alphahanne:

Kanske läge göra en ordentlig scanning av datorn också efter malware, kanske har någon keylogger eller dyligt som skickar allt du skriver till dem så de får dina nya lösenord direkt.

Hej, jag har installerat Norton och scannat, den hittade en malware men det har inte slutat då jag igår fick ett nytt meddelande på messenger att någon ansökt om en ny kod till Steam. Kan lösningen vara en återställning av datorn?

Mvh Paul

Av Pauls711
Skrivet av Swedishchef_90:

Sätt 2Fa? Så kan ingen annan komma in.

Du borde ju också byta lösenordet på din mail...

Hej, jag har bytt lösenord 3 gånger på Google, Windows och Steam. Vad är 2Fa?
Mvh Paul

Av Pauls711
Skrivet av Shiftypants:

Hej, jag har prövat det men Seam suport är lika med noll.
Mvh Paul

Av Pauls711

Steam problem

Hej, jag har problem med personer som kommer in på mitt Steamkonto och och jag har försökt med att byta lösenord både på Steam, Microsoft och Google. Det kommer upp i Messenger att någon byter lösenord och då är cirkusen igång, de har sålt bilder m.m. men det är småpengar det handlar om men jag vill bara bli av med dom och telefonnumren jag spärrar kommer från Estland och andra östländer.
Mvh Paul

Av Pauls711

PrivetVPN har fungerat dåligt länge (startar om) och problemen börjar efter drygt 5 min. Finns det någon som har en lösning till problemet?
Mvh Paul

Av Pauls711

Jag använder FSR till mitt 1080Ti när det är implementerat som i ex. Far Cry 6, eller Cyberpunk.
Mvh Paul

Av Pauls711
Skrivet av Nikodemous:

Det mest intressanta måste väl ändå vara alla de som sitter gtx-1000-serien och inte kan använda dlss, men genom att använda AMD:s FSR så kan de gamla gtx1060-kort få hygglig prestanda.

Fluid motion frames är inget nytt skall tilläggas. Om man nöjer sig med 1080p, så kan man köpa steamprogrammet lossless för under hundringen så kan man använda denna teknik till vilket graikkortsom helst 🙂

Hej, jag sitter på ett 1080Ti och hur gör jag för att kunna utnyttja FSR på mitt kort, min skärm är på 1440p och det är det jag spelar i.
Mvh Paul

Av Pauls711
Skrivet av FabriciusRex:

Dåligt påläst? Du verkar argumentera att ett monopol, systembolaget i detta fall, har bättre sortiment (första stycket), billigare priser (andra stycket) och slutligen bättre kvalité (sista stycket).

Är inte den vedertagna uppfattningen att det är just dessa, säkert bland många andra, saker som monopol förvärrar.

Mina föräldrar kommer från Danmark och jag har tillbringat mycket tid där och om du går in i en dagligvaruhandels butik så är skillnaden alltför stor när du jämför utbudet mot Systembolagets i Systemets favör. Att försöka att diskutera fördelen med att ge ICA m.m. tillstånd till försäljning skulle ge oss bättre utbud eller billigare priser när det istället skulle gynna ICAs ägare. Tidigare monopol som bilprovningen har inte gett oss billigare tester, järnvägen har blivit en katastrof, Apoteken vi har fått ligger tätt i Stockholm men jävligt långt bort i Norrland. När det gäller pengar så är det en VDs uppgift att tjäna så mycket pengar det går till sin aktieägare inte att sälja medicin eller alkohol i glesbygd eller där förtjänsten inte är hög nog.
Mvh Paul

Av Pauls711
Skrivet av Lussarn:

Sample & Hold blur vad jag förstår exploitar en defekt i mänskliga ögat. Vi har svårt när bilden byter ursnabbt, och den gamla bilden ligger kvar på näthinnan och det blir en ryckighet. Ser ut som om UFO:t i exemplet hoppar fram och tillbaka. Detta är inte samma sak som motion blur som istället beror på hög responstid, och man får ett eftersläp. Jag upplever inte motion blur lika otrevligt då bilden iallafall flyter jämnt och fint, med det sagt är motion blur inget att sträva efter. Jag tycker t.o.m. att motion blur till viss del kan mitigera sample & hold och jag kör alltid med motion blur på i spel pga av detta, iallalfall om jag ligger under typ 150fps. Men det är ju så himla personligt hur man upplever och vilka "defekter" man tycker är värst.

<Uppladdad bildlänk>
Ungefär så här upplever jag UFO testet, för att visa det i en stillbild, det där bluret finns egentligen inte utan det skapas av våra hjärnor. OLED är den värsta syndaren till att exploita detta. T.ex på en CRT, som har väldigt bra motion clarity skulle det inte alls se ut så här. Nu har CRT en jäkla massa andra defekter så jag tycker inte det är bättre.

https://www.testufo.com/blackframes
Det här är UFO:t med black frame insertion. BFI ser mycket trevligare ut, iallafall för mig. Man får ändra antalet ufon i menyn beroende på sin uppdateringsfrekvens. 30fps är rätt bra att kolla på för att se defekten, och också för att det är rätt nära film. Nu är detta simulerad black frame insertion så det blir inte perfekt, men det är åt det här hållet man vill komma och G-Sync Pulsar skall tydligen göra detta med variable refresh rate. Dock är det ju så, att ser man bilden blinka som med dålig BFI, då är det ju också som förkastat.

Det finns en hel del att göra fortfarande för att få den perfekta bilden, och OLED är inte där ännu. Jag vet att jag låter lite som att just den där defekten sätter jag på en pedestal och gör jätteviktig. Jag förstår att jag är lite udda vad gäller detta, men jag tycker det är väldigt otrevligt att titta på. Så otrevligt att när vi köpte en TV till sovrummet valde jag bort OLED och tog en fin QLED istället som har helt andra defekter, men den har landskaps-panoreringar som man smälter av när man tittar på, det tycker jag är viktigare.

Hej, jag har en 65" Samsung QD-OLED och när jag ser landskaps-panoreringar så ger det mig en stor njutning mot min förra LCD för att inte tala om svärta och reflexfilter.
Mvh Paul

Av Pauls711

Gillar du mörka utopiska historier med humor så rekommenderar jag dessa.
Anthony Burgess Slutet på världsnyheterna.
Sam J. Lundwall Biblioteket och böcker på nätet och antikvariat.
Robert Sheckley E-böcker på biblioteket eller böcker på nätet och antikvariat.
Mvh Paul