Inlägg

Inlägg som Hilton har skrivit i forumet
Av Hilton
Skrivet av Peter77:

Beställde ett gäng nya fällknivar häromsistens.

Här en av de lite mindre som jag är lite smått förtrollad av.

Utfälld längd 197mm
Bladlängd 86mm
D2 stål

Ganzo Firebird FH21. Kullager i pivotaxeln gör att bladet flyger ut när man petar på flippern.
Kommer passa bra för lite lättare edc-jobb, såsom mat/fruktprepp ute, öppna förpackningar, skära kartong mm. Japp, jag är knivnörd. Allt det där går att göra med andra mer riktade verktyg men med en bra och vacker kniv blir det så mycket roligare Om man är knivnörd.

Rätt snygg:

https://i.imgur.com/6DlBGVT.jpg
https://i.imgur.com/3aOGaQN.jpg

https://i.imgur.com/tD8G5vq.jpg

//Peter

Snygg! Var köpte du den? Blev riktigt sugen själv

Av Hilton
Skrivet av DrXll:

Jag har köpt glasögon där innan och då mäter man PD så det är bara att hämta ut resultatet av din senaste undersökning. Har man inte gjort det så vet jag inte om det kostar pengar

Konstigt att arizona sunshine fungerar så dåligt för mig. Kanske är min dator som är för slö. Vad har du för VR headset? Jag kör med ett HP WMR

Skickades från m.sweclockers.com

Ok, tack!

HP's, som de flesta andra här Det låter ju som att det är något med blåtanden till kontrollerna eller hur ditt headset "ser" var kontrollerna är, om de fladdrar eller fastnar.

Av Hilton
Skrivet av DrXll:

Ett tips, mät erat Pupillary distance (PD eller IPD) jag mätte själv framför spegeln och fick fram 67mm men efter att ha kört 2h så kände jag mig helt groggy när jag tog av mig dem. Ögonen var väldigt ansträngda och skelade. Gick till min optiker och fick fram mitt riktiga värde 65mm och det blev en stor skillnad på trötthet efter jag spelat.

Köpte Arizona Sunshine men det gick knappt att spela. Kontrollrarna fladrade och fastnade så det gick inte att sikta. Vet inte varför de gjorde så. De fungerar bra i rec room paintball och space pirate trainer.

Skickades från m.sweclockers.com

Kanske skulle gå till optikern istället, känner själv av det du säger... Fick du betala något för det?

Oj, konstigt. Har inte haft några problem alls i Arizona Sunshine faktiskt (förutom någon bugg eller hängning), men kontroller osv har funkar väldigt bra.

Av Hilton
Skrivet av bigganum:

Hur ser spelfronten ut i dagsläget?

Helt OK, även om det märks att VR-spel fortfarande är i sin linda. Jag tror definitivt att marknaden kommer utvecklas mer och mer, speciellt nu när VR blir billigare och mer tillgängligt för "folket".

Skrivet av bigganum:

Har alltid tyckt VR varit lite för dyrt om man sedan tittar lite vad som finns att tillgå på spelmarknaden.
Speciellt Vive och Oculus.

Dessa WMR headsets verkar inte skilja så värst mycket och kostar just nu mindre än hälften än en vive tex i skrivandes stund som tex Acer varianten som fortfarande finns kvar.

Är lite sugen.
Min undran är dock, är det värt att investera 3000kr för ett sådant VR headset just nu?

Värdet för dig är svårare för oss att svara på Jag har alltid varit sugen på VR då jag tror att VR och AR kommer vara framtiden, inte bara för spel utan för andra applikationer också. Jag har dock aldrig slagit till, då priset fortfarande har varit rätt högt och med hus och familj så har man inte råd att ta på sig för stora "onödiga" utgifter. När HPs WMR kom ut för 2222kr så slog jag till och det är jag glad för!

Skrivet av bigganum:

Finns det gott utbud av spel att lira? (Några bra rekommendationer tex)
Någon nackdel med dessa headsets än tex vive etc?
Kommer de bli utklassade inom snar framtid?

Det finns lite roliga spel, men i slutändan så är det dina preferenser som kan svara på frågan. Kolla på listan på spel i Steam som länkades från första inlägget och se om det är något som du verkar tycka vara roligt! Vi har tyckt om Arizona Sunshine, Space Pirate Trainer och Township(?) hittills.

Nackdelen är, för mig och med HPs WMR, låg FOV, LCD-skärm istället för OLED (färger och upplösning), "kort" sladd till HMD samt Inside Out Tracking. Ingen av dessa saker har märkts av när man väl varit inne i ett spel, immersion är helt otrolig ändå, man blir helt inslukad av VR-världen efter några minuter.

Ja, de kommer bli utklassade, eller är det redan kan man säga. Men du kommer aldrig få de andra HMD till samma pris, om du inte väntar 2-3 år. Teknikutvecklingen går så oerhört fort att det är klart att man inte kan räkna med att ha "top of the line"-prylar särskilt länge, men det gör inte att upplevelsen blir sämre för det.

Skrivet av bigganum:

Tror att jag är som många att de inte har för höga förväntningar och lite skeptisk innan de testat, men all info kan vara bra för alla för att få mer inblick och allmänt intresse.

Min bättre hälft var väldigt skeptisk till VR innan jag köpte vårt. Nu får jag knappt spela något själv

Av Hilton
Skrivet av Dansken88:

@svalle: Dum fråga.. hur man gör i sign?

Profil -> Inställningar -> Signatur (länk finns till höger på inställningssidan)
https://www.sweclockers.com/profil/installningar/signatur

Av Hilton
Av Hilton

Oj, stort tack för alla svar, jag hade inte förväntat mig sådan uppslutning!

Jag verkar inte vara själv kring mina preferenser i alla fall, skönt

Vad är den praktiska skillnaden på en optisk sensor vs laser? Tänker på Mionix Naos 7000 vs 8200 t.ex.

Jag får nog helt enkelt försöka åka förbi Elgiganten/Mediamarkt någon gång framöver, men nu har jag i alla fall en del modeller att spana efter. Stort tack åter igen!

Av Hilton

Ny spelmus - är mina krav för exotiska?

Jag letar efter en ny mus som funkar både till kontorsarbete men även för spel, men har svårt att hitta vad jag söker. Nåväl, vilka "krav" ställs då?

  • Ska inte se ut som ett förklätt rymdskepp - dvs rätt diskret utseende.

  • Passa händer som är små/medel. Har runt 8 i storlek på handskar.

  • Jag tycker rätt mycket om möss där jag kan greppa hela musen (använder alltså inte musen enbart med fingrarna som många gör) samt vila tummen på en "hylla".

  • Inte 5 793 knappar, det räcker med höger, vänster + två tumknappar och ev någon mer

Jag har tidigare använt möss som Logitech Revolution (?), Logitech Master MX, Logitech 510/518, som alla är sköna. Den senaste musen är Logitech Master som är skön till kontorsarbete, men den är kanske inte optimal för spel.

Har ni några förslag på möss som skulle passa min gedigna kravlista?

Stort tack!

Av Hilton
Skrivet av orten:

Tjena. Jag ska bygga ny dator efter sommarn och behöver lite tips. Jag är nybörjare och har aldrig byggt en dator innan. Jag vill inte överclocka men gärna streama och spela alla spel på ultra 60fps+
Ska göra lätt videoredigering också. Min budget ligger på 12k men jag har redan en windows nyckel och ska bygga själv. Jag har satt ihop en lista på prisjakt men behöver veta om allt funkar och om jag kan förbättra något. Har även en hårddisk så behöver inte köpa en sån. Här är listan : https://www.prisjakt.nu/list.php?l=3390254&view=m Tack i förhand

Om du kan gå 500kr över budget så har Elgiganten ett Asus 1080 Strix för 5390kr, väldigt prisvärt

Av Hilton
Skrivet av Samsite:

Jag bor i Ryd i Linköping och jag må tyvärr inte använda Utsikt utan går istället via min hyresvärds stadsnät ("Graflunds Stadsnät") men jag har en god vän som går via Utsikt. Han hade BBB innan hyresvärden bestämde sig för Bahnhof istället, tror jag.
Efter kombinationen Utsikt + Bahnhof så har han väldiga problem med att det går ned då och då. Något som jag också märker av fastän jag inte har Utsikt. Den gemensamme nämnaren är just.. Bahnhof.
Små små avbrott på 5-15 minuter händer oss ganska ofta tyvärr, säg.. någon gång i månaden?

Tack för inputen, det låter ju inte alls bra.

Skrivet av pellen:

Jag bor i Linköping och har haft Bahnhof många år nu. Tror jag började köra Bahnhof under studietiden, och har sedan dess betat av ett par bostadsflyttar (Ryd, T1, Harvestad). Alla gånger har det varit via Utsikt, och det fungerar väldigt bra!

Ytterst få gånger som det varit downtime, och senast det var strul var härom månaden när stambanan mellan Linköping och Malmö (tror jag det var) grävdes av. Fick uppenbarligen horribel ping under den kvällen, men sen fungerade det bra igen.

Tack för ditt svar! Intressant att du inte upplever några problem alls när "Samsite" upplever rätt stora problem (i min värld i alla fall). Hade ju varit lättare att välja om du också hade haft problem

Skrivet av Olegh:

Bahnhofs support måste vara extremt slimmad. Förmodligen noll uppföljning av ärenden om man inte personligen ringer och ser till att de jobbar med dessa. I mitt fall var det kontakten mellan Bahnhof och det lokala stadsnätet som inte funkade alls. Pissenkel grej på alla sätt, men det tog x antal mejl och 3-4 samtal till supporten med timlånga köer. Var utan fast internet i ca 1 månad pga att jag antog att de gjorde sitt jobb och hade tålamod.

När jag bad om någon slags ersättning så fick jag 50 kr avdrag på nästa faktura. Och de framställde det som att de var gentila. Har nog aldrig blivit värre pissad i ansiktet. Trots det så är jag kvar som kund...

Det känns som att det nästan är standardläget idag, oberoende kundtjänst eller annan stödfunktion. Vill man ha något gjort så måste man ligga på själv och lägga mycket tid/ork på att tjata.

Hur kommer det sig att du är kvar som kund? Fungerar det bra annars?

Av Hilton

Hur ser det ut för Bahnhof i Linköping? Kommer ansluta mig till Utsikt till sommaren och funderar på om det ska bli Bahnhof. Eller är det någon som rekommenderar någon annan leverantör i Linköping?

Av Hilton

3000kr + frakt för 1070.

Inga problem med det? Coilwhine etc?

Av Hilton

2100 kr + frakt för grafikkortet.

Av Hilton

@morxy49 Rabattkoden till Clas Ohlson funkar inte, det är en gammal studentkod som inte är aktuell längre.

Om någon har en annan kod så vore det toppen!

Av Hilton

Jag är lite intresserad av att köpa en GoPro inför kommande dykresa, men lite osäker på om jag ska slå till på en Hero 4 Silver nu eller vänta och se ifall 5an hinner komma ut innan dess (och är värd priset).

Enligt TheVerge så har 5an samma sensor som nuvarande 4a, men har andra förbättringar i avseende på GPS, vattentäthet osv.

Hoppas att de släpper den snart!

Av Hilton

Jag håller med, den är riktigt het! Det blir troligtvis en sådan eller en 360v2 framåt hösten.

Uppdateringarna kommer väl från google iom att det är Wear som körs, så det borde inte vara några problem kan jag tycka

Av Hilton
Skrivet av Markusas:

Kom precis att tänka på en sak, är era tangentbord också i någon sorts aluminium-brush? Dvs inte alls blått som promotionbilderna hävdar? Mina knappar är dessutom svarta och inte blå. http://www.asus.com/media/global/products/0ig7zj9kC8HiL4r2/rM... Ser med andra ord inte ut så.

Precis som du beskriver, aluminium brush med svarta tangenter.

Av Hilton

Det blev till slut så att även jag beställde en ux302 från Proshop. Packeteringen vet jag inte om den var så bra egentligen. Brunt papper runt datorns riktiga kartong. Som tur är så var den väl skyddad däri.

Gällande datorn så tycker jag om den. Har inte hunnit hålla på med den så mycket visserligen, egentligen bara uppdatera windows och ta bort några av de 5 miljoner förinstallerade programmen från asus. Tycker att själva chassit utstrålar kvalitet på något sätt, den känns skön att hålla i och ser snygg ut.

Skärmen är riktigt bra faktiskt och till min förvåning så använde jag även touchfunktionen på den. Det kanske bara är för att det är nytt osv, vi får se hur mycket det faktiskt används om några månader.

Tangentbordet överlag är bra, skön feedback och ok travel. Dock har jag en tangent (backspace) som är riktigt stel och tar inte alltid tryckningarna. Jag ska testa den lite mer, men spontant så känns inte det så bra. Touchpadden har även den ett litet problem, det känns inte som att den sitter riktigt fast egentligen. På vänster sida så sitter den bra och stumt, när man bara lägger fingret på där så rör sig inget. Om man däremot lägger fingret på höger sida av plattan så trycks den ner en aning och låter ungefär som när man trycker ner på plattan för att göra ett musklick. Inte heller det känns så bra egentligen. Får se hur det är när jag kommer hem ifrån jobbet idag, men blir kanske så att jag får skicka tillbaka den, tråkigt nog.

Av Hilton
Skrivet av Markusas:

Ska lägga en order nu, har inte tid att vänta mer trots att jag förlorar 850 kr på det.

Skrivet av MrLovaLova:

Även jag fick nog och lade en order hos Proshop. De kunde på telefon bekräfta att datorn skulle levereras senast onsdag.

Har ni sett ifall datorn är på väg till er?

Skrivet av Llorona:

Funderar på att göra detsamma. Har ni koll på hur det ser ut med Tagentbordslayouten, ifall den är Sv/Nordic?

Dessutom, har ni koll på hur de tar hand om reklamationer osv?

Bra fråga, det står ju faktiskt inte på produktsidan vilken typ av tangentbord det är. Kanske är därför de har så många i lager när ingen annan har det...

Av Hilton

Någon som har handlat från Proshop? De verkar vara de enda som har datorn inne, förutom MediaMarkt som tar 1000 kr mer.